منتدى شادى اشرف
هلا وسهلا زائرنا العزيز انت غير مسجل ويسعدنا انضمامك الى اسرتنا اسرة منتدى شادى اشرف
منتدى شادى اشرف
هلا وسهلا زائرنا العزيز انت غير مسجل ويسعدنا انضمامك الى اسرتنا اسرة منتدى شادى اشرف
منتدى شادى اشرف
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى شادى اشرف

منتدى البرامج الكامله
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
وكل عام والامة العربية والاسلامية بخير وعافية وندعوا الله ان يجعله عام خير وبركة اسأل الله ان يديم علينا وعليكم الصحه والعافيه وادعوكم لتكون دعوه للتســـــــــامح لنبدأ السنة الجديده بصفحة جديدة لاتنظر خلفك فذالك ماضي يؤلمك ولا الى اليوم فأنه حاضر يزعجك ولا الى الأمام فهو مستقبل قد يؤرقك لكن انظر الى فوق فأن لك رب يرحمك هذه اجمل كلمات نبدا بها عامنا الجديد اعتذر لكل من اخطأت في حقهم او تجاهلتهم من دون قصد اتمنى أن تسامحوني فلا اعلم هل لعمري بقية ام سأرحل أنا والعام سويه الى من حبهم يجرى بدمى وشريانى الى من اسماهم قلبى باحلى الاسامى الى من اهداهم لى زمانى الى حبايب قلبى اخوانى واخواتى كل عام وانت بخير
منتدى شادى اشرف بقلوب ملؤها المحبة وأفئدة تنبض بالمودة وكلمات تبحث عن روح الاخوة نقول لكِ أهلا وسهلا اهلا بكِ بقلوبنا قبل حروفنا بكل سعادة وبكل عزة فى منتداك ياغالى

 

 طريقة عمل حمام محشى ارز او فريك بالكبد والقوانص بالصور- حمام محمر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اشرف اسماعيل
Admin
اشرف اسماعيل


عدد المساهمات : 232
تاريخ التسجيل : 13/08/2010

طريقة عمل حمام محشى ارز او فريك بالكبد والقوانص بالصور- حمام محمر Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل حمام محشى ارز او فريك بالكبد والقوانص بالصور- حمام محمر   طريقة عمل حمام محشى ارز او فريك بالكبد والقوانص بالصور- حمام محمر I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 16, 2010 6:13 am

طريقة الحمام المحشى ارز بالكبد
والقوانص

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

فى بنوتات كتير
عاوزين يعرفو طريقة عمل حمام محشى فريك او محشى رز بالكبد والقوانص او بدون كبد
وقوانص الطريقه سهله وبالصور


المقادير اللى هقولها دى تنفع مع كل جوزين حمام


المقادير
هنجيب اولا زوج حمام
ونجيب كوب متوسط مليان ارز او
فريك حسب رغبتك وحسب كمية و حجم الحمام
معلقة سمن متوسطه او صغيره
بصله
متوسطه مفرومه
نص معلقة صغيره فلفل اسود + ملح
وهنجيب كبد وقوانص فراخ او
حمام كمية حسب ما تحبى او ممكن تستغنى عنهم وبارضه الطريقه كما
هى


طريقة تحضير الحمام
المحشى


اولا هنضف الحمام
بالماء بشكل جيد وبعدها ندعكه بالملح والدقيق للتنضيف ونسيبه نص ساعه او ساعه
ونغسله من الملح والدقيق و نتركه يتخلص من الماء اللى فيه وهنرجعله بعد شويه يكون
الميه نزلت منه


ونيجى بقى لتحضير
الحشو .. هنجيب رز او فريك وطبعا لو فريك يبقى هنحمره شويه فى السمنه قبل
الحشو

ونجيب البصله المفرومه وندعكه بالفلفل
الاسود والملح ونحط عليهم الكبد والقوانص بعد ما تنضفيهم طبعا
وبارضه ندعك
الحمام من الداخل بجزء بسيط من الملح والفلفل الاسود قبل ما تحطى جواه الحشو ونحط
بقى الحشو


ونقول تانى الحشو هيكون البصله المفرومه
ومعاها الملح والفلفل الاسود ومعاها الكبد والقوانص والرز او الفريك حسب
رغبتك


صورة الحشو

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ومتكتريش الحشو اوى لانه لسه هينفش جوه الحمام يعنى خلى فى
مساحه بسيطه داخل الحمام

اهم نقطه بقى انك تكتفى
الحمامه من رجلها بشكل كويس ويفضل لو تقدرى تخيطيها وتسيبى جزء صغير مفتوح منها
علشان تستوى من جوه يكون افضل والمهم تكتفى الحمام وتدخلى مباشرة على السلق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والسلق عباره عن بصله كبيره او متوسطه وماء وحبهان وفص مستكه
ونسيب الحله على النار ساعه او اقل حسب ما الحمام يستوى وتقدرى تعرفى انه استوى
بأنك كل شويه تجسيه وتشوفى لحد ما يستوى تقريبا ساعه او اقل بشويه ومتنسيش تحطى
الملح فى نص فترة السلق ضيفى كمية الملح اللى تناسبك


وبعد ما الحمام يتسلق هنطلعه وبراحه علشان ميتفكش
والحضو ينزل منه وتسيبيه فى صينيه يجف من الماء اللى فيه وجهزى السمنه او الزيت حسب
ما تحبى وتحمريه فى طاسه او ممكن تسلقيه نص سلقه وتطلعيه وتدهنى صنيه بالسمنه
وتحطيه فيها وتدخليه الفرن لمدة مش كبيره وهيبقى معاكى روعه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ومعلش انا شرحت بالتفصيل الممل والموضوع كبير بس
علشان تبقى الطريقه سهله وواضحه

ويارب يعجبكم طريقتى وبيكون روعه لما بعمله


والف هنا وشفا
ومتنسوش تقولولى رأيكم فى الموضوع

ودايما دايما احباب اون لاين مملكتى الجديده بصراحه منتدى روعه
.

واستنونى فى طرق لـ طبخات
بالدجاج

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shadyashraf.yoo7.com
 
طريقة عمل حمام محشى ارز او فريك بالكبد والقوانص بالصور- حمام محمر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل كعك العيد بالصور،كعك العيد بالصور،خطوات عمل كعك العيد بالصور
» طريقة عمل الكباب الحلة بالصور
» طريقة عمل المكرونة البشمل بالصور
» طريقة عمل الغريبة المصرية بالصور
»  طريقه عمل بعض الحلويات بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شادى اشرف :: الفئة الأولى :: منتدى اشهى الماكولات-
انتقل الى: